Privatumo politika

Atnaujinta: 2018.09.26

Esame patogaus ir greito apsipirkimo parduotuvių ir kioskų tinklas, valdantis NARVESEN ir LIETUVOS SPAUDA prekių ženklais pažymėtas prekybos vietas Lietuvoje. Mūsų juridinio asmens pavadinimas - UAB „Reitan Convenience Lithuania“, juridinio asmens kodas - 123640551. Toliau šioje politikoje UAB „Reitan Convenience Lithuania“ gali būti vadinama mes arba Bendrove.
Lankydamiesi mums priklausančiose interneto svetainėse (www.narvesen.lt, wifi.narvesen.lt, e.narvesen.lt, reitan.lt ir kitose) ir naudodamiesi jose teikiamomis įvairiomis informacinės visuomenės paslaugomis, Jūs patikite mums savo asmens duomenis. Gerbiame Jūsų privatumą, todėl įsipareigojame pateiktus duomenis tvarkyti tiksliai, sąžiningai ir teisėtai.
Šioje privatumo politikoje sužinosite, kokius Jūsų duomenis mes renkame ir kodėl, kiek laiko juos saugome ir kaip tvarkome, taip pat kokias teises valdyti savo pateikiamus duomenis turite.
Tęsdami naršymą mūsų interneto svetainėse, Jūs patvirtinate, kad susipažinote su privatumo politika, joje aprašytu asmens duomenų tvarkymu, ir esate ne jaunesnis kaip 14 metų amžiaus.
Atkreipiame dėmesį, kad privatumo politika gali būti keičiama, o su jos paskutine galiojančia redakcija visuomet galite susipažinti mūsų interneto svetainėse.
 
KAIP GAUNAME JŪSŲ ASMENS DUOMENIS?
Beveik visais atvejais mes tvarkome tik Jūsų pačių mums pateiktus asmens duomenis,  kai naudojatės mūsų interneto svetainių paslaugomis. Papildomi duomenys gali būti generuojami paslaugos teikimo metu, pavyzdžiui, naudojantis belaidžiu internetu, tam tikromis nuolaidomis apsipirkimo mūsų prekybos vietose metu, kreipiantis į mus nurodytais kontaktais ir pan.
Tvarkomų asmens duomenų apimtis priklauso nuo Jūsų  naudojamų paslaugų ir to, kokią informaciją pateikiate. Jūs neprivalote pateikti jokių asmens duomenų, tačiau gali būti, kad tokiu atveju tam tikros paslaugos Jums negalės būti suteiktos.
 
KOKIUS JŪSŲ DUOMENIS TVARKOME IR KODĖL?
Duomenis tvarkome tik esant teisėto tvarkymo kriterijui:
- siekiant užtikrinti paslaugų teikimą ir sutartinių įsipareigojimų vykdymą;
- asmens sutikimu;
- kai tvarkyti asmens duomenis mus įpareigoja atitinkami teisės aktai;
- kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl mūsų ar trečio asmens teisėto intereso.  

KAI NARŠOTE MŪSŲ INTERNETO SVETAINĖSE
Siekdami užtikrinti patogesnį naršymą interneto svetainėse, teikti patrauklesnius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainių naudotojų elgseną, analizuoti tendencijas ir tobulinti tiek svetaines, tiek ir Jūsų aptarnavimą, mes tvarkome apibendrintus ir nuasmenintus duomenis, tokius kaip IP adresas, aplankyti puslapiai, naršymo trukmė, naršymui naudojami įrenginiai ir programos, geografinė vieta, amžius, lytis, kalba, bendri interesai ir pan.
Šių duomenų automatizuota analizė bei panaudojimas pakartotinės rinkodaros tikslais atliekami naudojantis trečiųjų šalių (pvz., Google, Facebook) paslaugomis bei įrankiais (pvz., Google Analytics, Google Adwords, Google Tag Manager, Facebook Pixel).
Jūsų asmens duomenys surenkami slapukų pagalba. Slapukai (angl. „cookies“) – tai nedidelės tekstinės informacijos dalelės, kurios automatiškai sukuriamos naršant svetainėje ir yra saugomos Jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Išsamesnė informacija apie slapukus pateikta adresu AllAboutCookies.org. Informacija apie mūsų svetainėse naudojamus slapukus, jų paskirtį, galiojimą bei naudojamus duomenis pateikiama adresu www.narvesen.lt/slapukai. Jeigu mūsų svetainėse yra nuorodos į kitas svetaines, kurios taip pat naudoja slapukus, jie čia neapibūdinti.
Kai įrašomi funkciniai, stebėjimo, reklaminiai slapukai ir (ar) trečiosios šalies slapukai, mes prašome Jūsų sutikimo. Kai įrašomi būtinieji slapukai, juos naudojame teisėto intereso pagrindu ir Jūsų sutikimo dėl tokių slapukų įrašymo neprašome. Jei Jūsų sutikimą jau gavome, ateityje pakartotinai naudojant tą patį slapuką tuo pačiu tikslu sutikimo dar kartą neprašysime. Tai galioja ir trečiųjų šalių naudojamų slapukų atžvilgiu.
Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti visus slapukus arba įjungti / išjungti juos po vieną. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais tai gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

KAI STEBITE MUS IR KOMUNIKUOJATE SOCIALINIUOSE TINKLUOSE
Mes esame sukūrę ir valdome paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse LinkedIn, Facebook, Instagram ir YouTube. Visą informaciją, kurią Jūs pateiksite šiuose tinkluose (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją) ar kuri gaunama Jums aplankius mūsų paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse (įskaitant informaciją, gaunamą socialinių tinklų valdytojų naudojamų slapukų pagalba), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas. Todėl rekomenduojame perskaityti socialinio tinklo valdytojų privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su jais dėl Jūsų asmens duomenų naudojimo.

KAI NAUDOJATĖS MŪSŲ NEMOKAMO BELAIDŽIO INTERNETO PASLAUGA
Norėdami prisijungti prie nemokamo belaidžio interneto mūsų prekybos vietose, turite interneto svetainėje wifi.narvesen.lt įvesti savo telefono numerį tam, kad sms žinute galėtume Jums atsiųsti unikalų prisijungimo kodą. Tam, kad Jums nereikėtų to daryti kiekvieno prisijungimo metu, mes išsaugome ir Jūsų naudojamo įrenginio MAC adresą. Taip pat, tinklo priežiūros ir paslaugos kokybės užtikrinimo tikslais, mes fiksuojame kiekvieno prisijungimo laiką ir vietą.
Visi šie duomenys automatiškai registruojami mūsų duomenų bazėje ir saugomi ne ilgiau nei 5 metus. Suėjus šiam terminui arba Jums nesinaudojant belaidžio interneto paslauga ilgiau nei 12 mėnesių, Jūsų duomenys bus sunaikinti arba patikimai ir neatstatomai nuasmeninti.
 
KAI REGISTRUOJATĖS IR NAUDOJATĖS LOJALUMO PROGRAMA e.NARVESEN
Norėdami naudotis mūsų lojalumo programos e.NARVESEN paslaugomis, turite susikurti asmeninę paskyrą svetainėje e.narvesen.lt, nurodydami savo vardą, elektroninio pašto adresą bei prisijungimo duomenis (slaptažodį). Jeigu norite gauti papildomus, labiau individualizuotus pasiūlymus, galite pasirinktinai nurodyti savo geografinę buvimo vietą (miestą), gimimo datą arba susieti savo paskyrą su asmeniniu identifikatoriumi, pavyzdžiui, LSP arba ISIC studento pažymėjimo numeriu.
Jums naudojantis programoje esančiais individualiais pasiūlymais, tai yra pateikiant juos aktyvuojančius kodus prekybos vietose, mes renkame informaciją apie Jūsų pirkimo įpročius (kvito duomenys), kurią galime panaudoti paslaugos tobulinimo ir statistikos rinkimo tikslais.
Visi Jūsų asmeniniai duomenys automatiškai registruojami mūsų duomenų bazėje ir saugomi ne ilgiau nei 5 metus. Suėjus šiam terminui arba Jums nesinaudojant paslauga ilgiau nei 12 mėnesių, Jūsų duomenys bus sunaikinti arba patikimai ir neatstatomai nuasmeninti.
 
KAI SUTINKATE IŠ MŪSŲ GAUTI NAUJIENAS IR PASIŪLYMUS
Kai mūsų interneto svetainėse pateikiate savo telefono numerį ir/arba elektroninio pašto adresą, galite sutikti arba nesutikti, kad Jūsų duomenys būtų naudojami tiesioginės rinkodaros tikslais (siunčiami naujienlaiškiai arba sms žinutės).
Jūsų sutikimas gauti naujienas galioja 5 metus. Savo sutikimą dėl Jūsų duomenų naudojimo tiesioginės rinkodaros tikslu galite bet kuriuo metu atšaukti, paspausdami prenumeratos atsisakymo nuorodą iš mūsų gauto naujienlaiškio apačioje, arba pakeisdami nustatymus savo paskyroje lojalumo programoje ENARVESEN, arba pateikdami prašymą adresu privatumas@reitan.lt.
 
KAI UŽSISAKOTE SĄSKAITĄ FAKTŪRĄ
Norėdami gauti sąskaitą faktūrą už pirkinius mūsų prekybos vietose, turite užpildyti formą adresu www.narvesen.lt/saskaita ir pateikti šiuos duomenis: vardą, pavardę, asmens kodą, adresą, elektroninio pašto adresą, kvito informaciją.
Šie duomenys yra naudojami tik sąskaitos-faktūros išrašymo tikslu, todėl bus saugomi tik mūsų apskaitos programoje ir tvarkomi tiek laiko, kiek mus įpareigoja tą daryti atitinkami teisės aktai.
 
KAI NORITE KANDIDATUOTI Į DARBO VIETĄ
Internete skelbiame informaciją apie vykdomas darbuotojų atrankas. Norėdami dalyvauti atrankoje turite užpildyti formą Karjeros skiltyje ir pateikti šiuos duomenis: vardą, pavardę, geografinę buvimo vietą (miestą), telefono numerį, elektroninio pašto adresą, gyvenimo aprašymą (CV). Jeigu Jūs apie save pateiksite daugiau informacijos, tai suprasime kaip aiškiai išreikštą Jūsų sutikimą tvarkyti tokius papildomai pateiktus duomenis. Jei Jūs į mus kreipsitės per LinkedIn socialinį tinklą, mes taip pat tvarkysime Jūsų LinkedIn asmeninės paskyros viešus duomenis ar duomenis, kuriais Jūs su mumis pasidalinsite bendraudami per LinkedIn socialinį tinklą.
Remiantis Jūsų sutikimu, gautu pateikiant elektroninę formą, Jūsų duomenis saugosime kandidatų (potencialių darbuotojų) duomenų bazėje ne ilgiau nei 5 metus. Visą duomenų saugojimo laikotarpį mes galėsime vertinti Jūsų kandidatūrą bei teikti Jums pasiūlymus į darbo vietas. Suėjus šiam terminui Jūsų duomenis sunaikinsime. Savo sutikimą bet kuriuo metu galite atšaukti, pranešdami adresu cv@reitan.lt.
 
KAI NORITE SU MUMIS SUSISIEKTI
Norėdami mums pateikti atsiliepimą, prašymą ar užklausą, tą galite padaryti telefonu, paštu, elektroniniu paštu ar naudodamiesi socialiniu tinklu, pvz., Facebook. Siekdami atsakyti į Jūsų kreipimąsi mes naudojame Jūsų pateiktą kontaktinę informaciją: vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, gyvenamosios vietos adresą, Jūsų socialinių tinklų asmeninių paskyrų viešai skelbiamus duomenis ir pan. Šiuos duomenis naudojame tiek, kiek to reikia bendravimui su Jumis, tačiau ne ilgiau nei 2 metus.
 
KAI LANKOTĖS MŪSŲ PATALPOSE
Asmenų ir turto apsaugos tikslu mes vykdome savo biuro (Laisvės pr. 58, Vilnius) ir prekybos vietų patalpų vidaus ir jų įėjimų vaizdo stebėjimą. Jo metu renkame šią informaciją: vaizdo įrašai, vaizdo įrašų užfiksavimo data ir laikas, vieta. Vaizdo įrašus saugome nuo 15 iki 60 kalendorinių dienų. Jei manysime, kad stebėjimo medžiagoje yra užfiksuotas daromas nusikaltimas ar kiti neteisėti veiksmai, reikalingi vaizdo duomenys (epizodai) bus perkeliami į saugias laikmenas ir saugomi visą laiką, kol egzistuos objektyvus poreikis.
 
KAM ATSKLEIDŽIAME JŪSŲ INFORMACIJĄ?
Mes neteikiam Jūsų duomenų tretiesiems asmenims be išankstinio Jūsų sutikimo, išskyrus teisės aktų nustatyta tvarka arba teisėsaugos institucijoms, siekiant ištirti teisės aktų pažeidimus. Jūsų duomenis taip pat galime teikti savo teisininkams (ginčo atveju) ir kitiems konsultantams.
Jūsų duomenis mes galime perduoti duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) ir tvarko duomenis mūsų vardu. Duomenų tvarkytojai teikia svetainių prieglobos, duomenų centro ir/arba serverių nuomos paslaugas, rinkodaros ir ryšių su klientais valdymo sistemos, duomenų analizės bei kitas paslaugas. Kai kurie duomenų tvarkytojai gali būti įsisteigę trečiosiose šalyse už Europos Sąjungos ribų. Tokiu atveju įsipareigojame laikytis ES patvirtintų taisyklių dėl asmens duomenų perdavimo į trečiąsias šalis.
Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti Jūsų duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Mes siekiame užtikrinti, kad ir duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.
 
AR JŪSŲ DUOMENYS SAUGŪS?
Mes įgyvendiname ir nuolat atnaujiname atitinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones, kurios padeda apsaugoti asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.
 
NUORODOS Į KITAS INTERNETO SVETAINES
Jūsų patogumui ir informacijai mūsų interneto svetainėse gali būti nuorodų į kitas svetaines ar socialinius tinklus. Mes neprisiimame atsakomybės už tokių svetainių privatumo politikos nuostatas, pateiktos informacijos turinį bei veiklą. Rekomenduojame susipažinti su kiekvienos svetainės privatumo politikos nuostatomis atskirai.
 
KOKIAS TEISES JUMS SUTEIKIA DUOMENŲ APSAUGOS TEISĖS AKTAI?
  1. Teisę žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą.
  2. Teisę susipažinti su savo tvarkomais asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi, t. y. gauti informaciją apie asmens duomenų saugojimo laikotarpį, informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kam teikiami.
  3. Prašyti ištaisyti asmens duomenis bei sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus tuo atveju, kai susipažinę su asmens duomenimis, Jūs nustatysite, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs.
  4. Teisę reikalauti sunaikinti asmens duomenis arba apriboti duomenų tvarkymo veiksmus tuo atveju, kai susipažinę su savo asmens duomenimis, Jūs nustatysite, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai arba nesąžiningai.
  5. Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys, išskyrus atvejus, kai šie asmens duomenys yra tvarkomi dėl teisėto intereso, kurio siekiame mes arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, ir jei Jūsų interesai nėra svarbesni.
  6. Teisę nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais.
  7. Teisę atšaukti duotus sutikimus dėl duomenų tvarkymo.
  8. Teisę „būti pamirštam“ (duomenys ištrinti).
  9. Teisę į Jūsų duomenų perkeliamumą.
  10. Teisę nesutikti, kad Jums būtų taikomas tik automatizuotas duomenų tvarkymas, įskaitant profiliavimą.
  11. Teisę pateikti skundą dėl asmens duomenų tvarkymo Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai ar kompetentingam teismui.
  12. Teisę į kompensaciją už žalą, patirtą dėl duomenų subjekto teisių pažeidimo.
 
KREIPIMOSI Į BENDROVĘ TVARKA
Visais su asmens duomenų tvarkymu susijusiais klausimais galite kreiptis į duomenų apsaugos pareigūną elektroninio pašto adresu privatumas@reitan.lt, taip pat telefonu (8 5) 240 1502 arba adresu Laisvės pr. 58, LT-05120 Vilnius.
Kreiptis dėl duomenų subjekto teisių įgyvendinimo Jūs turite teisę žodžiu arba raštu, pateikdami prašymą asmeniškai, paštu ar elektroninėmis priemonėmis šioje Privatumo politikoje nurodytais kontaktais. Prašymas turi būti įskaitomas, pasirašytas, jame turi būti nurodyti Jūsų vardas, pavardė, adresas  ir (ar) kiti kontaktiniai duomenys ryšiui palaikyti ar kuriais pageidaujama gauti atsakymą dėl Jūsų teisių įgyvendinimo.
Jeigu dėl Jūsų teisių įgyvendinimo kreipiatės žodžiu ar prašymas pateiktas raštu asmeniškai, Jūs turite patvirtinti savo tapatybę, pateikdami asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jeigu nusprendėte kreiptis raštu, pateikdami prašymą paštu, kartu su prašymu turite pateikti notaro ar kita teisės aktuose nustatyta tvarka patvirtintą asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją. Jeigu nusprendėte pateikti prašymą elektroninėmis priemonėmis, prašymas turi būti pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu arba jis turi būti suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą. To nepadarius, negalėsime priimti Jūsų prašymo ir Jūsų duomenų subjekto teisės nebus įgyvendinamos.
Gavę Jūsų prašymą dėl bet kurios Jūsų teisės įgyvendinimo ir sėkmingai nustatę Jūsų tapatybę, mes įsipareigojame nepagrįstai nedelsdami, tačiau bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo Jūsų prašymo gavimo, pateikti Jums informaciją apie veiksmus, kurių ėmėmės pagal Jūsų pateiktą prašymą.